Kako smo se imele v Vipavi

Feb 27, 2017

17. maj 2016, Hiša Sadeži družbe, Vipava

Izobraževalna delavnica je bila namenjena ženskam, ki se v soočanju z izzivi prehoda v drugo življenjsko obdobje včasih počutijo same in izgubljene v svojih težavah. Ženskam, ki želijo bolje razumeti, kaj se z njimi dogaja, kako si pomagati in kakšne so njihove možnosti izbire v skrbi za zdravo, uravnoteženo življenje.

Najprej smo se posvetile fiziologiji sprememb v (peri)menopavzalnem obdobju, povezanih z upadanjem estrogena. Še bolj zanimive pa so se udeleženkam zdele posledice znižanja izločanja progesterona in simptomi prevlade estrogena. Hormonsko sliko smo zaokrožile z vlogo nadledvičnih žlez in posledicami dolgotrajnega stresa. - sindromom izgorelosti.

Oborožene z novim razumevanjem smo se učile prevzemati nadzor nad svojimi težavami in poskrbeti za dobro počutje s pomočjo hranilno bogate prehrane, prehranskih dodatkov in zelišč. Predstavljen holističen pristop pa seveda zajema tudi spremembe življenjskega sloga, kot je redno gibanje, higiena spanja, obvladovanje stresa itd.

Preizkusile smo preprosto tehniko sproščanja in poskrbele za eno najboljših zdravil – smeh.

Praktične napotke smo prepletle z izmenjavo lastnih izkušenj, v odprtem pogovoru smo lahko začutile podporo skupine in spodbudo za pozitivno mišljenje.

Naše srečanje se je raztegnilo krepko čez predviden časovni okvir in na koncu smo si obljubile: „Še se dobimo!“

Bravo punce, za doživeto odkritost in pogum!

Magdalena

- Tvoja vodnica skozi menopavzo

V kolikor želiš več informacij o programih in metodi dela me lahko pokličeš po telefonu, da se dogovoriva za brezplačno 10 minutno posvetovanje. Vesela bom tudi tvojega SMS sporočila.

030 641 663

Prvi koraki preko e-pošte

Zate pripravljam tudi praktične nasvete, ki jih lahko (bolj ali manj) redno prejemaš preko e-pošte.