Kako smo se imele v Ajdovščini

Mar 3, 2017

Utrinki z delavnice "Kako preživeti menopavzo z nasmeškom" v Ajdovščini, februarja 2017. Intenzivno druženje, čudovita ženska energija..

Izobraževalna delavnica je bila namenjena ženskam, ki se soočajo z izzivi menopavznega prehoda ali pa se nanje želijo pripraviti. Da bi se oborožile z novim razumevanjem in se učile prevzemati nadzor nad svojimi težavami ter poskrbeti za lastno dobro počutje.

Najprej smo si pogledale dolg seznam "simptomov" menopavze, ki to sploh niso, saj menopavza ni bolezen. Dotaknile smo se različnih sprememb, ki se tudi dogajajo v času prehoda v drugo življenjsko obdobje in zakaj lahko vodijo v "krizo srednjih let". Nato pa smo zajadrale v fiziologijo hormonskih sprememb, povezanih z upadanjem estrogena, progesterona in simptomi prevlade estrogena. Pozabile nismo niti na vlogo nadledvičnih žlez in posledice dolgotrajnega stresa.

Seveda je bilo potem bistveno vprašanje "Kako si pomagati?". Pa ne s čudežnimi tabletkami, temveč na naraven način, s pomočjo hranilno bogate prehrane, prehranskih dodatkov in zelišč. Predstavljeni holistični pristop pa seveda zajema tudi spremembe življenjskega sloga, kot je redno gibanje, higiena spanja, obvladovanje stresa itd.

Preizkusile smo preprosti tehniki sproščanja in poskrbele za eno najboljših zdravil – smeh. Ja, tudi same sebi smo se nasmejale.

Praktične napotke smo prepletle z izmenjavo lastnih izkušenj, v odprtem pogovoru smo lahko začutile podporo skupine in željo po spremembah.

Naše srečanje se je raztegnilo krepko čez predviden časovni okvir in na koncu smo si obljubile: „Še se bomo srečale!“

Bravo punce, za doživeto odkritost in pogum!

Najlepsa hvala Lavričevevi knjižnici Ajdovščina za gostitev delavnice.

Magdalena

- Tvoja vodnica skozi menopavzo

V kolikor želiš več informacij o programih in metodi dela me lahko pokličeš po telefonu, da se dogovoriva za brezplačno 10 minutno posvetovanje. Vesela bom tudi tvojega SMS sporočila.

030 641 663

Prvi koraki preko e-pošte

Zate pripravljam tudi praktične nasvete, ki jih lahko (bolj ali manj) redno prejemaš preko e-pošte.