Po 40-tem so najlepša leta še pred tabo!

Nov 10, 2016

Rada bi ti sporočila veselo resnico, da so zgodbice o staranju samo nakladanje.

Zdravstveni priročniki so polni predsodkov, kako ženske „v tistih letih“ zaradi upadanja hormonov izgubljamo mišično moč, kostno maso, elastičnost kože, se poredimo, kako nas ogrožajo srčno-žilne bolezni in kako se lahko kar poslovimo od svoje seksualnosti.

Tudi sama sem verjela in prestrašeno opazovala, kako se obrača številčnica mojih let. In ko so se začeli telesni simptomi perimenopavze (tistih psihičnih in čustvenih še nisem ozavestila), sem si rekla: „Ups, zdaj smo pa tu, zdaj bo šlo pa le še navzdol....“

Potem pa sem se zazrla vase in se zavedela, da moja prepričanja usmerjajo moje vedenje in tako ustvarjajo lastno resničnost. Odločila sem se: „ Ne dam se, saj sem ja bojevnica!“

Tako je to postalo moje obdobje prehoda, razvoja in preobrazbe. Sprejela sem svoja čustva, tudi jezo in strah, ter preko čuječnosti ujela prisotnost v vsakem trenutku. Načrtno sem se posvetila gibanju, zasvojilo me je plezanje in zdaj sem bolj fit kot pred 15 leti. Ponosna sem na svoje telo, saj mi krasno služi (pa tudi če včasih malo zaškripa v križu). Ne preživljam več časa z ljudmi, ki mi polni negativizma kradejo energijo. Dovolim si biti drugačna, in hčeri sta se sprijaznili, da imata noro mamo.

Spet sem prebudila svojo kreativnost in zagotovo imam še skritih talentov.

Kadar pa izgubim samozaupanje ter se mučim z lastnimi napakami in očitki, se postavim pred ogledalo ter si rečem: „Rada te imam in sprejemam te takšno, kot si“. Potem se pohvalim za tisto, kar sem dobro naredila in na kar sem ponosna, pa tudi če sem le zgodaj vstala ali pa skuhala odlično kosilo.

Na začetku mi je glasek v glavi govoril, da so spremembe življenskega stila težke, polne frustracij in odrekanja. A nisem dovolila, da bi se že pred prvim korakom spraševala : „Kaj če...“ in bi me paralizirala neodločnost in strah. Dovolj je bilo narediti začetni korak in se predati odločitvi.

Če tudi ti iščeš spremembo, a te zlobni mali glasek v glavi pošilja na brezciljno tavanje, lahko ponovno vzameš v roke svoje življenje s 3 preprostimi dejanji:

  • Razmisli, ali si te spremembe res brezupno želiš in jo potrebuješ. Ali bo spremenila tvoje življenje na bolje?
  • Predstavljaj si, kaj bi bilo lahko najslabša posledica tvoje odločitve, čisto pošteno! In to najslabše se zelo redko zgodi, običajno so stvari drugačne in boljše od pričakovanj.
  • Zdaj zapri oči, globoko vdihni in si dovoli občutiti spremembo, ki jo iščeš. Se želiš resnično počutiti tako? Če je odgovor da, potem odločno naredi ta prvi korak v pravi smeri! Dajmo, v akcijo! Tvoji majhni koraki vodijo do velikih sprememb.

Magdalena

- Tvoja vodnica skozi menopavzo

V kolikor želiš več informacij o programih in metodi dela me lahko pokličeš po telefonu, da se dogovoriva za brezplačno 10 minutno posvetovanje. Vesela bom tudi tvojega SMS sporočila.

030 641 663

Prvi koraki preko e-pošte

Zate pripravljam tudi praktične nasvete, ki jih lahko (bolj ali manj) redno prejemaš preko e-pošte.